Süßkartoffel-Curry mit Tofu – Sweet potato and tofu curry
Süßkartoffel-Curry mit Tofu Sweet potato and tofu curry
This vegetarian curry is delicious served over cellophane noodles. However I prefer Thai rice. The fish sauce may be replaced with light soy sauce if you wish, but the fish sauce gives a special taste.
- 1 tablespoon peanut oil
- 1 teaspoon chili oil (optional)
- 315g/10 oz firm tofu cut into 1 cm / 1/2 in thick slices
- 1,5 cups/375 ml/12 fl oz coconut cream
- 1 cup/250 ml/8 fl oz vegetable stock
- 2 teaspoons Thai red curry paste
- 375 g/ 12 oz sweet potato cut into 2 cm / 3/4 in cubes
- 2 teaspoon palm or brown sugar
- 1 tablespoon Thai fish sauce (nam pla)
- 2 teaspoons lime juice
- 60 g/ 2 oz fresh basil leaves cut into stripes
MeineKochlust Tip:
Instead of peanut oil and chili oil I always use sesame oil and wok oil (spiced vegetable oil). Please be careful with the curry paste because if you take a hot one 1 teaspoon will probably be enough, whereas when using a mild one you may need more than 2 teaspoons.
Deutsch:
Das vegetarische Süsskartoffel-Curry schmeckt köstlich zu Glasnudeln. Allerdings bevorzuge ich thailändischen Duft Reis. Die Fischsauce kann durch helle Sojasauce ersetzt werden (wenn Sie es wünschen), die Fischsauce ergibt aber einen speziellen Geschmack.
Zutaten für 4 Portionen
- 1 EL Erdnussöl
- 1 Teelöffel Chili-Öl (optional)
- 315g fester Tofu in 1 cm dicke Scheiben schneiden
- 375 ml Kokosmilch
- 250 ml Gemüsebrühe
- 2 Teelöffel Thai Red Curry Paste*
- 375 g Süßkartoffel in 2 cm Würfel geschnitten
- 2 TL Palm-oder brauner Zucker
- 1 EL Thai Fischsauce* (nam pla)
- 2 Teelöffel Limettensaft
- 60 g frische Thai-Basilikum-Blätter in Streifen geschnitten
Zubereitung
Mit saugfähigem Küchenpapier, den Wok oder Topf auswischen, dann Kokosmilch und Brühe zufügen und zum Kochen bringen. Die Currypaste dazugeben und 3-4 Minuten oder bis der Geschmack sich entfaltet, kochen lassen.
Meine Kochlust Tipp:
Anstelle von Erdnussöl und Chili-Öl verwende ich immer Sesamöl und Wok-Öl (gewürztes Pflanzenöl). Bitte vorsichtig mit der Currypaste sein, denn wenn man eine scharfe Paste verwendet genügt vermutlich 1 Teelöffel, während bei der Verwendung einer milden Paste mehr als 2 Teelöffel nötig sind.
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Oh nice!! I like tofu.. and this looks like a yummmm recipe.
That looks really tasty!
Thanks for linking to a Round Tuit!
Hope you have a fabulous week!
Jill @ Creating my way to Success
http://www.jembellish.blogspot.com/
Looks great!
That looks so good, I love tofu too and Thai flavors:):)
That looks delicious! I love Thai food!
Kristy
http://shonaskye.blogspot.com
I'm pinning this to my vegetarian dishes-thanks.
I would love for you to add this recipe to my Famous Linkz Party!! I have one every Wednesday.
Hugs,
Heather
http://www.made-famous-by.com
Omg…This recipe looks to dye for! I'm having a linky party as well, and would love for you to join it! Here is the link http://www.thesouthernproductqueen.com/one-stop-s… Thanks for sharing!
Sounds great 🙂
Thank you so much for being a part of “A Little Birdie Told Me…” at Rook No. 17! The party was so big last week that it’s taken me a little longer than usual to make my way around to all the incredible posts that were shared. Happy to be here at last!
I hope you’ll join the fun this week too– the party is in full swing!
Best,
Jenn